Nieuws

                                                                                      Het laatste nieuws over de marathon vindt je op onze facebookpagina
Nieuwsbrief De Ronde Venen Marathon
Op 19 november a.s. is het zo ver: De Ronde Venen Marathon. Wij vinden het erg leuk dat je je hebt ingeschreven voor ons evenement en we heten je van harte welkom in de mooie gemeente De Ronde Venen! Je zult niet alleen lopen. We hebben maar liefst 320 inschrijvers voor de hele marathon, 150 duo's en 140 10 km-lopers.

De marathon en de duo-loop gaat over één grote ronde. Dit vraagt de nodige organisatie van ons. Maar het vraagt ook wat van jullie! Lees alsjeblieft deze nieuwsbrief goed door en houd je aan de instructies. Het wordt dan een heel mooie loopdag! Meer informatie is te vinden op www.derondevenenmarathon.nl .

Hoe kom ik in Abcoude?
Abcoude heeft een NS Station. Dit station ligt aan de spoorlijn Amsterdam-Utrecht. Via www.9292.nl is de reis te plannen. Het station ligt 15 minuten wandelen van de start.

Buslijn 120 rijdt van Amsterdam Zuidoost/Bijlmer via Abcoude naar Utrecht CS v.v.. De bus stopt op 2 minuten van de start. Buslijn 126 rijdt vanaf Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen naar halte carpoolstrook in Abcoude, vervolgens 15 minuten wandelen.
Abcoude ligt aan de A2 (afslag Abcoude). Wil je niet zoeken naar een plek? Direct bij de afslag ligt een carpoolstrook voor 70 auto's. Het is 15 minuten wandelen naar de start. Ook bij het station ligt een grote parkeerplaats (110 auto's). Overige grote parkeerplaatsen zijn 't Marktvelt en het Dr. Van Doornplein. Er zijn parkeerwachters en bordjes P.

Waar kan ik mijn startnummer ophalen en omkleden?
Dit kan in The Green Duck in de Brugstraat in Abcoude. Wil je de drukte voorkomen? Kom dan op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur om je startnummer op te halen in The Green Duck. Omkleden kan in de Kees Bonzaal, 250 meter van The Green Duck.

Wanneer ga ik van start?
- 9.55 uur: de fietsers van de duo's
- 10.00 uur: marathonlopers en duo's
- 11.00 uur: 10 km-lopers

Waar zijn de verversingsposten onderweg?
5,5 km: De Viersprong in Vinkeveen (hoek Baambrugse Zuwe/Groenlandse Kade) water en Etixx sportdrank
7 km: Apollo Hotel in Vinkeveen (bij afslag van A2) let op: kleine post!  
11,5 km: Spoorhuis Vinkeveen (bij Demmerik in Vinkeveen)
15 km:Dijk langs Ringvaart in Wilnis
19 km: Rendez Vous (op Raadhuisplein in Mijdrecht) vanaf hier bij iedere post ook sinaasappels en bananen 
23 km: Pannenkoekenrestaurant De Strooppot (De Hoef Oostzijde) 
29 km: Pothuizen/Ringdijk 1e Bedijking/Amstelhoek  
34 km: Kruising Hoofdweg/Botsholse Dwarsweg in Waverveen
38 km: Winkeldijk in Abcoude (einde pad door Botshol) 
Finish: The Green Duck (Brugstraat in Abcoude)

Wat doe ik als ik niet meer verder kan?
Dit hopen we natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat je niet meer verder kunt. Bij de verversingsposten zijn overdekte ruimtes waar je kunt wachten op vervoer naar Abcoude. Dit gebeurt met particuliere auto's. Verder hebben we medische ondersteuning via het bedrijf All4Events, incl. EHBO-ers. Zij zijn bereikbaar op tel. 088-0540314. Zet dit nummer in je telefoon (als je die meeneemt).

Wat zijn de regels voor de duo's?
1. je legt de afstand met z'n tweeën af
2. er loopt altijd één persoon
3. de loper draagt de sjerp
4. er zijn geen vaste wisselpunten
5. verdeling van de te lopen afstand tussen de lopers is volledig vrij
6. niet wisselen tussen 8 en 11,5 km en tussen 34 en 38 km
7. fietsers hebben tussen 8 en 11,5 km en tussen 34 en 38 km een alternatieve route (het is VERBODEN de hardlopersroute te fietsen! Hierop wordt streng toegezien.)
8. deze alternatieve (fiets)route is uitgepijld
9. let op! route voor fieters tussen 34 en 38 km is 2,5 km langer
10. fietsers starten om 9.55 uur in de Brugstraat in Abcoude
11. de eerste wissel is in Baambrugge (of later) (4 km), in verband met drukte op het parcours
12. de laatste 300 meter leg je gezamenlijk (lopend) af
13. er is een fietsenstalling op 300 meter voor de finish
14. Heel belangrijk: houd altijd rekening met de lopers!

En verder?
Je maakt gebruik van de openbare weg. We gaan over verkeersluwe wegen en fiets- en wandelpaden, maar ook in De Ronde Venen is verkeer. Houd je dus aan de verkeersregels! Loop zo veel mogelijk aan de rechterkant van de weg en volg de instructies van de verkeersregelaars.
Houd er rekening mee dat dit de 1e editie van De Ronde Venen Marathon is. We proberen alles zo goed mogelijk te laten verlopen, maar er kan best ergens een foutje in zijn geslopen.

Het parcours leent zich niet voor een snelle tijd: de voormalige spoorbaan is goed te belopen, maar het is geen glad asfalt. En dan is er nog het inmiddels beruchte Botsholpad: een natuurpad over 2,5 kilometer. Dit zorgt sowieso voor vertraging op je eindtijd, ondanks dat we maatregelen nemen om de slechtste plekken door vloerbedekking beter beloopbaar te maken. Stel je daarop in, doe rustig aan en geniet van dit prachtige stuk natuur, dwars door de Vinkeveense Plassen!


Share by: