Over

 De broers Frans en Michael Woerden liepen samen duizenden wedstrijden. Ze vonden het nu een mooi moment om een keer zelf een wedstrijd te organiseren. Ze bedachten een parcours langs de mooiste plekken van hun eigen gemeente De Ronde Venen; een gemeente tussen de grote steden van de Randstad. Het werd een zeer fraai parcours voor een marathon over rustige wegen, langs riviertjes, natuurgebieden, een voormalige spoorbaan, over één grote ronde en langs alle 8 dorpen van de gemeente. Een uniek parcours.

Het idee is met groot enthousiasme ontvangen, zowel door lopers als mensen die willen helpen met organiseren. Daarom vindt De Ronde Venen marathon dit jaar voor de eerste keer plaats. Liefhebbers van hardlopen kunnen op 19 november 2017 de eerste editie lopen. Inmiddels zijn Theo Noij (hardloper, trainer en organisator van de Wilnisse Dorpsloop), Arie Ligtvoet (hardloper en voorzitter van Stichting Feestelijkheden Abcoude - Stratenloop Abcoude) en Robert Seisener lid van het organisatiecomité.

Het parcours is ingedeeld in rayons; met voor elk rayonhoofd. Zij zijn verantwoordelijk voor een goede doorgang in hun "rayon", met verkeersregelaars en vrijwilligers uit hun rayon. Met lokale kennis dus! De rayonhoofden zijn: Abcoude: Arie Fokker (verkeersregelaar diverse loopevenementen) Baambrugge: Dirk de Groot (organisator Dorpsloop Baambrugge) Vinkeveen: Peter Meijer (organisator Bosdijkloop - Vinkeveen) Wilnis/Mijdrecht: Johan Baas (hardloper) De Hoef/Amstelhoek: Peter van Adrichem (initiatiefnemer De Hoef Sportief) Waverveen: Willem Kleinveld (organisator Waverloop)
Share by: